Tüm Sınıf Kapılarına Braille Sistemi Getirilmesi

Görme engelli öğrencilerin de kampüs yaşamlarında ve eğitim hayatlarında zorluk yaşamaması için proje üreten ÖTK,  yeni bir projeyi yönetime iletti. Tüm binalardaki derslik kapılarına braille sistemi getirerek mağduriyeti gidermeyi planlayan ÖTK, New Hall'de sistemi ilk defa uygulamaya geçirmeyi planlıyor.

Çarşamba, Aralık 21, 2016
Pazartesi, Şubat 8, 2016
İşlemde
Çarşamba, Aralık 28, 2016

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fikret Adaman ile gerçekleştirilen toplantıda talebimiz iletildi. Adaman, Engelliler Komisyonu Başkanı Zeynep Hande Sart'a bu talebi iletmemiz gerektiğini ve süreci yakından takip edeceğini söyledi.

Salı, Ocak 5, 2016

Engelli Komisyonu Başkanı Hande Hoca ile yapılan toplantıda talebimiz iletildi. Hande Hoca, okulun tüm binaları için bir master planı olduğunu ancak bütçenin incelenmesiyle tekrar dönüş yapabileceğini iletti.

Cuma, Ocak 15, 2016

Rektör Danışmanı Prof.Dr. Fikret Adaman'a talebimizin hangi süreçte olduğu soruldu. Adaman, süreci Hande Hoca'ya danışarak geri dönüş yapabileceğini iletti.

Çarşamba, Şubat 17, 2016

Yenilenen ÖFB binasında braille etiketlerinin bu hafta içerisinde yerleştirileceği Hande Sart tarafından bildirildi. Braille yerleştirme işleminin Eğitim Fakültesiyle devam edeceğini aktaran Sart, ÖTK 'dan da resmi internet sitesinin görme engellilerin kullanımına uygun biçimde yenilenmesi talep etti.